رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: امروز با تاثیرپذیری از اقتصاد غربی لیبرالی، متاسفانه اخلاق شرعی و اسلامی در بانکها رعایت نمیشود، به طوری که سودهای بالا اجحاف در حق مردم است.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیتالله محمدتقی مصباح یزدی در دیدار مدیران بانک ملت استان قم با اشاره به برخی مشکلات بانکداری در کشور اظهار داشت: قوانین خوبی از سوی شورای نگهبان تصویب شده است، ولی مجریان آن در بانکها، این قوانین را مطابق موازین شرعی اجرا نمیکنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: وقتی قانونی در جمهوری اسلامی وضع شود و به تایید شورای نگهبان برسد، بدین معنا است که کاملا اسلامی و مطابق با موازین شرعی و فقه شیعی است، ولی متاسفانه امروز فقط به عنوان عقود شرعی اکتفا میشود و هنوز معاملات مطابق بانکهای غربی و قبل از انقلاب صورت میگیرد، این مشکل اجرایی است.
*کارکنان بانکها هیزمآور جهنم نباشند
وی خطاب به کارکنان و مدیران متدین بانکها تاکید کرد: با وجود قوانین اسلامی پا را فراتر نگذاشته و واسطه جهنم رفتن دیگران نشده و هیزم آور جهنم نباشید.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: باید معاملات بانکی به صورت شرعی و مطابق قانونی که در شورای نگهبان وضع شده باشد، همچنین مدیران بانکها در انجام موازین شرعی دقت بیشتری کرده و در این راستا کارکنان بانک و مشتریان را تفهیم کنند.
وی تصریح کرد: باید در بانکها افرادی مامور توجیه و تفهیم مشتریان باشند، تا مطابق با موازین شرعی و قانونی معاملات خود را انجام داده و قصد و نیت مردم را تصحیح کرده و آنها را از حالت ربوی خارج کنند تا مشتریان متوجه باشند که انجام چه معاملهای و با چه قصد و نیتی از ربوی شدن آن جلوگیری میکند.
آیتالله مصباح یزدی عنوان کرد: سعی شود رفتارهایی که در ظاهر شکل شرعی و قانونی دارد، ولی قشر مستضعف و کم درآمد جامعه را تحت فشار قرار میدهد، صورت نگیرد و اخلاق در بانکهای جمهوری اسلامی رعایت شود.
وی اضافه کرد: امروز با تاثیرپذیری از اقتصاد غربی لیبرالی، متاسفانه اخلاق شرعی و اسلامی در بانکها رعایت نمیشود، به طوری که سودهای بالا اجحاف در حق مردم است.
این استاد حوزه تصریح کرد: صوری شدن موازین شرعی در بانکها تبعات بدی دارد که دودش بر چشم مستضعفین میرود و جامعه را دچار بحران میکند.
* تاکید بر پیاده سازی بانکداری اسلامی در جامعه
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: آنچه در غرب رخ داده پیامد همین مسئله بوده و بحران اقتصادی که در مهمترین نقاط و قطبهای اقتصادی دنیا واقع شده از همین سودجوییهای غیر منصفانه است، بنابراین ما باید عبرت گرفته و بانکداری اسلامی را در جامعه پیاده کنیم.
آیتمصباح یزدی بیان داشت: بانک پدیدهای اجتماعی است که با پیشرفت تمدن بشری تشکیل شده تا از منافع آن همگان استفاده کنند، نه اینکه مورد سود جویی برخی از اقشار و عمدتا ثروتمندان قرار گیرد.
به نقل از مرکز خبر حوزه، وی یادآور شد: بانک غیر از انتقال نقدینگی میتواند فعالیتهای اقتصادی کلانی در کشور انجام دهد که از یک سو خدمت به مردم بوده و از سوی دیگر سود آور باشد و در پیشرفت کشور نیز نقش داشته باشد.
انتهای پیام/ش10